• Ana Savković

Četvrti regionalni natječaj za kratku priču Biber


rok: 01.12.2020. Otvoren je četvrti po redu natječaj za kratku priču "Biber". Radove mogu slati autorice i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmirani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

Tema natječaja Tema je proširena, kao i prethodni put. Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu nasljeđa ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, u obzir dolaze i priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem s drugima, hrabre priče koje se usuđuju hodati u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju puteve da se gradi izvjesnija, sigurnija i slobodnija budućnost za sve. Autori/ce tri najbolje priče bit će nagrađeni novčanim nagradama. Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku. Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=97381


#natječaj #Biber

5 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.