• ZiN Daily

Klapa, snima se!


U rujnu je u ZVONIMA i NARIMA boravila filmska ekipa koja je u Ližnjanu, Peroju i Puli snimala film pod nazivom "Posljednji dani ljeta". Riječ je o prvom dugometražnom filmu nagrađivanog redatelja i filmskog kritičara Damira Radića. Damir je u Ližnjanu već snimao kratki (dokumentarni) film "Krovopokrivači" koji možete pogledati ovdje:

U novom projektu riječ je o istraživanju ljubavnog odnosa između troje ljudi, pri čemu je poseban naglasak stavljen na kreativni doprinos svih sudionika produkcije što će za rezultat, sigurni smo, imati poseban spoj autorske namjere i sretnog/znakovitog slučaja.

Glavne uloge u filmu imaju Tanja Kordić, Antonija Šitum i Ivica Gunjača, fotografiju potpisuje Antonio Pozojević, a zvuk Filip Radulović, dok je asistent režije i meštar od glavne lokacije bio Krešimir Košutić.

ZVONA i NARI prvi su put imali priliku potpomoći ovakav projekt u svojstvu koproducenta, a iskustvo koje smo stekli definitivno nas ohrabruje da pozovemo filmske kreativce da nam se jave sa svojim idejama kako bismo razmotrili na koji im način možemo pomoći u ostvarenju istih, tim više što Ližnjan i južna Istra doista nude specifično okruženje za filmske projekte.

#DamirRadić #Posljednjidaniljeta #TanjaKordić #AntonijaŠitum #IvicaGunjača #AntonioPozojević #FilipRadulović #KrešimirKošutić

145 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.