• ZiN Daily

Prilika za pisce iz regije: Reading Balkans 2018.


Vijest koja će sigurno obradovati kolege iz šire regije dolazi iz splitske Udruge KURS (koja, nota bene, već deset godina omogućava piscima da kolaju prostorima, jezicima i književnostima). Ovoga puta, sa svojim partnerima iz Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Kosova i Albanije, KURSovci su pripremili jedinstvenu rezidencijalnu mrežu. Ili kako sami kažu:

WRITERS IN RESIDENCE PROGRAM: READING BALKANS 2018. (OTVOREN POZIV)

Jug i Istok dostižu Zapad - digitalna platforma za promociju pisaca u postkonfliktnim društvima

Rezidencijalni program pod zajedničkim nazivom "Reading Balkans 2018" dio je projekta Jug i Istok dostižu Zapad koji ima za cilj omogućiti digitalnu platformu za promicanje pisaca u postkonfliktnim društvima (iSE2W). Program je otvoren za pisce, pjesnike, esejiste i dramatičare iz jugoistočne Europe (Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Srbije i Slovenije).

Rezidencijalni program u sklopu Programa Reading Balkans 2018. je suradnja između dugogodišnjih partnerskih organizacija : Izdavačke kuće Goga (SI), Goten Publishing (MKD), Udruženje Krokodil (SRB), Udruga Kurs (CRO), Poeteka (AL), Centar Multimedija (Kosovo), PEN Centar BiH i drugih partnera.

Projekt Reading Balkan je sufinanciran od strane Europske unije Kreativne Europe.

Program će posebnu pozornost posvetiti inovativnim piscima koji su se u svojim dosadašnjim djelima bavili suvremenom tematikom. Program omogućuje sudjelovanje pisaca svih dobnih skupina i spola, a zajednički kriteriji uključuju slijedeće: da njihova djela odražavaju teme pomirenja, uloge kulture u (poslije) sukobljenim društvima i važnosti dijaloga u borbi protiv nacionalizma i netolerancije.

Za 2018. godinu natječaj je pokrenut za 21 autora. Trajanje boravka autora je 4. tjedna. Terminski period boravka biti će raspoređen između 1. ožujka i 31. srpnja 2018. godine.

Sve ostale informacije možete naći na stranicama Udruge KURS.

#ReadingBalkans2018 #UdrugaKURS #writersinresidence

71 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.