• ZiN Daily

Mr. Joe & Juhas Brothers in Ližnjan


Jučer, u srijedu 8. studenog 2017. ližnjanske su osnovce, učenike od prvog do četvrtog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan, posjetila braća Vjeran i Vibor Juhas, autori stripa, grafički dizajneri, crtači, glazbenici i multimedijalni umjetnici. U sklopu Mjeseca knjige Vjeran i Vibor uveli su ližnjanske školarce u osnove stripa kao umjetnosti. Djeca su tako iz prve ruke dobila informaciju o prvacima svjetskog i hrvatskog stripa kroz povijest pa sve do recentne stripovske produkcije koju su mogli vidjeti i opipati u vlastitim rukama kroz primjerke strip-romana i ostalih strip-knjiga.

Braća Juhas predstavili su i svoj prvi autorski strip Mr. Joe, koji je nastao po motivima Velog Jože Vladimira Nazora, a pobrinuli su se i da sve ne ostane samo na (lijepim) riječima te su za ližnjanske malice i malce organizirali jednu malu strip radionicu.

Braća Juhas zamašnjaci su Udruge Mrkli Mrak putem koje promoviraju svoj rad u svim područjima umjetnosti kojima se bave.

O radu Vibora Juhasa možete nešto više saznati i na njegovoj autorskoj stranici.

Obojica su aktivna u Hrvatskom udruženju interdisciplinarnih umjetnika koji su osnovali te u sklopu čijeg prostora djeluje i Strip čitaonica Mrkli Mrak, pr(a)vo mjesto za strip u Puli.

Gostovanje Vjerana i Vibora Juhasa u Ližnjanu organizirala je Udruga ZVONA i NARI u sklopu svojih redovitih aktivnosti predstavljanja domaćih književnih autora ližnjanskoj publici. Ovom se prilikom na suradnji zahvaljujemo učiteljicama i učenicima ližnjanske škole, kao i braći Juhas!

#VjeraniViborJuhas #MrJoe #OŠDrMateDemarinaPOLižnjan #strip #Mjesecknjige #ZVONAiNARI

84 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.