• ZiN Daily

Ništa se ne može vratiti - nagrada na 49. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 2017.


Novo priznanje za film čiji su ZVONA i NARI bili koproducenti! Naime, na 49. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva koja se održala u Vrbovcu od 24. do 26. studenog 2017. film "Ništa se ne može vratiti" redatelja Damira Radića dobio je treću nagradu žirija. Podsjećamo, film je sniman u Ližnjanu, Puli, Peroju i Zagrebu, a filmska ekipa boravila je u našem svratištu tijekom rujna 2017. godine. Riječ je o kratkom filmu koji je Damir Radić montažerski obradio iz snimljenog materijala za dugometražni film "Posljednji dani ljeta" čije se prikazivanje očekuje na ljeto 2018. godine.

Na filmu je, uz redatelja i scenarista Damira Radića, radila sjajna ekipa i to: Tanja Kordić, Antonija Šitum i Ivica Gunjača u glavnim ulogama, fotografiju potpisuje Antonio Pozojević, a zvuk Filip Radulović, dok je asistent režije i meštar od glavne lokacije u Peroju bio Krešimir Košutić. ZVONA i NARI ovim su se projektom po prvi puta okušali u (ko)producentskim vodama, i čini se da nam je dobro krenulo. Nagrada na 49. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva drugo je priznanje ovom filmskom projektu nakon što je film osvojio specijalno priznanje na PSSST! festivalu nijemog filma održanog početkom studenog u Zagrebu.

#Ništasenemoževratiti #DamirRadić #film #49revijahrvatskogfilmskogstvaralaštva

49 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.