• ZiN Daily

PAŽNJA: Pjesnik u razredu!


Prošlog petka (20. travnja 2018.) Ryan Van Winkle, travanjski gost književnog svratišta ZVONA i NARI "zaglavio" je u pulskoj Osnovnoj školi Centar, zahvaljujući gostoprimstvu profesorica Ljubice Redžović i Nicoline Catela-Bošnjak. Zajedno s tridesetak vrlo motiviranih učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda, Ryan je održao dinamičnu i efektnu pjesničku radionicu u kojoj nije bilo ni jezičnih, ni poetskih barijera.

Autor nekoliko zbirki poezije, promotor književnosti i umjetnosti, prevođen i na hrvatski, Ryan je čest gost škola, no ipak su ga zatekle otvorenost i radoznalost pulskih osnovaca.

Ryan je Amerikanac s nestalnom adresom u Edinburghu, koji mu je baza za putovanja po ostatku Kugle. U Ližnjan je svratio između posjete Rumunjskoj i planiranog svibanjskog boravka u Pakistanu gdje pod okriljem škotske udruge Highlight Arts organizira umjetničke programe za podizanje svijesti o utjecaju smrtne kazne na slobodu društva.

Više o Ryanu i njegovom radu možete pronaći na http://www.ryanvanwinkle.com/.

#RyanVanWinkle #OŠCentarPula #ZVONAiNARI

36 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.