• Ana Savković / Lit News

PODSJETNIK: Stimulacije autorima u 2017.


PODSJETNIK na Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2017.

rok: 17. 05. 2018.

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2017. godini. Na Poziv se mogu prijaviti autori, izdavači te druge fizičke i pravne osobe s prijedlogom djela, čije je prvo izdanje objavljeno na hrvatskom jeziku kod izdavača registriranih u RH u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine. Svaki predlagatelj može prijaviti neograničen broj djela neovisno o njihovoj tematici. Prijavljena djela ocijenit će relevantni stručnjaci, pripadnici strukovnih udruga i akademske zajednice s područja književnosti, rukovodeći se najvišim umjetničkim kriterijima. Po završetku vrednovanja prijedlog djela i njihovih autora uputit će se ministrici kulture koja će donijeti odluku o dodjeli stimulacija.

Dodijelit će se do 20 stimulacija u kategorijama:

• knjiga proze (roman, knjiga priča, esej) • zbirka poezije • knjiga za djecu i mlade

Pojedinačna stimulacija sastoji se od novčanog iznosa od 15.000,00 kn neto koji se dodjeljuje autoru odabranog djela. Djela se trebaju dostaviti u četiri primjerka Ministarstvu kulture, Zagreb, Runjaninova 2 s napomenom: Za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva za 2017. godinu te s obaveznom naznakom kategorije za koju se djelo prijavljuje. Uz prijedlog treba obvezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, adresu, e-mail i broj telefona autora.

Rezultati Javnog poziva bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva kulture.

Više saznajte na http://www.culturenet.hr/default.aspx?id=81970


45 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.