• ZiN Daily

Dodijeljene ZiN nagrade za književnost u 2018.


Naročito svečano bilo je u petak u knjižnici i književnom svratištu ZVONA i NARI kada su pobjednicima jednogodišnjeg natječaja našeg časopisa ZiN Daily dodijeljene nagrade za najbolju poeziju, prozu i kritički prikaz. Pjesničko zvono kući u Požarevac odnosi Biljana Milovanović Živak, Prozni nar putuje s Ernadom Osmićem za Brčko, a Kritičko i nose Denis i Anita Peričić u Varaždin. Podsjećamo, ovi su autori nagradni jednotjedni boravak u ZVONIMA i NARIMA, novčanu nagradu od 2000 kn (uz plaćene putne troškove) te skulpturice zvona, nara i slova i, s autorskim potpisom Ognjena Rađena, osvojili nakon pobjede u konkurenciji od više od 300 autora koji su svoje radove slali na hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom jeziku.

Poseban gost večeri bio je američki pjesnik, nakladnik i kauboj Charles Potts. On je prisutnima govorio o svojoj ljubavi prema knjigama i Appaloosa konjima koje uzgaja na ranču u Walla Walli. U glazbenom dijelu programa na roženicama i mihu svirao je Ljubomir Grgorinić Rađen . Kolači su stigli iz kućne radinosti bake Verice i dida Milana Rađena. Hvala divnoj publici koja je vjerno popratila ovaj događaj!

#ZiNnagradezaknjiževnost #BiljanaMilovanovićŽivak #ErnadOsmić #DenisPeričićiAnitaPeričić

101 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.