• Ana Savković / Lit News

Drugo izdanje Mediteranskog festivala knjige


Split, 9. do 13. svibnja 2018.

Drugi po redu MFK – Mediteranski festival knjige, i ove će se godine održati u Splitu u ŠC Gripe i kavani Cukarin Gripe.

Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji u Splitu, cijeloj dalmatinskoj regiji pa i šire, koja objedinjuje sajamski (prodajni) i festivalski programski dio.

Festivalski dio uključuje zanimljiv i raznolik kulturni program koji će se održavati tijekom svih pet dana trajanja Festivala na četiri lokacije: pozornica u velikoj dvorani, mali Bookvarij, Bookvarij i Cukarin Gripe. Bit će tu zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova te posebno osmišljenih programa za djecu s radionicama i promocijama.

Sajamski dio uključuje izložbenu i prodajnu dimenziju – uz prezentaciju najistaknutijih izdanja domaćih nakladnika i uvida u domaću knjišku produkciju posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po promotivnim cijenama – s popustima do čak 70%.

Kao posebnost ovogodišnjeg Festivala najavljeno je gostovanje planetarno popularnog norveškog pisca trilera Joa Nesbøa, koji će na MFK-u predstaviti svoj novi roman "Macbeth" te odgovarati na pitanja novinara i posjetitelja i potpisivati knjige.

Cijeli program nalazi se na stranici festivala te je za sve posjetitelje ulaz besplatan.

#Mediteranskifestivalknjige #Split

23 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.