• Ana Savković / Lit News

PODSJETNIK: Natječaj LegendFest 2018.


Fotografija: legendfest.hr

rok: 31.05.2018.

Udruga Val kulture iz Zagreba raspisala je poziv izvođačima za prijavu projekta/programa za festivale LegendFest u 2018. godini. Festival se već trinaest godina za redom događa u Istri, u bajkovitom gradiću Pićnu te će se po treći put održati u jednom od najljepših nacionalnih parkova svijeta – Nacionalnom Parku Krka, na Roškom slapu.

Središnje teme ovogodišnjeg Legendfest-a jesu :

Vile i vilinska bića – NP KRKA – ŠIBENSKO KNINSKA ŽUPANIJA – 07. i 08.07. 2018.

Priče, legende i mitovi o njima, prvenstveno vezani uz NP Krka i Šibensko Kninsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme (ostale legende i mitovi Krke, Šibensko kninske županije, štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, mòre, malici, alkemičari, plemići, vojskovođe – povijesne osobe/ličnosti, stare priče, običaji, navade, izričaji..).

Metamorfoze – nadnaravna bića koja imaju moć pretvaranja u životinje – PIĆAN – ISTARSKA ŽUPANIJA – 28. i 29. 07. 2018.

Priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Istru i Istarsku županiju imaju prednost pri odabiru, ali prihvaćaju se i programi koji mogu sadržavati slične teme (legende i mitovi Pićanštine, Istarske županije, štrige/vještice, krsnici/čarobnjaci, mistična bića, duhovi, malici, alkemičari, plemići, vojskovođe – povijesne osobe/ličnosti – stare priče, običaji, navade, izričaji...).

Pozivaju se umjetnici iz bilo kojeg područja umjetnosti da prijave svoje projekte za LegendFest na adresu: info@legendfest.hr | valkulture@hi.t-com.hr | opcina.pican@pu.t-com.hr.

Više doznajte na: http://legendfest.hr/

#LegendFest2018

30 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.