• Ana Savković / Lit News

Poziv na iskaz mišljenja - novi model potpore izdavanju knjiga


rok: 03.06.2018.

Ministarstvo kulture predlaže novi model dodjele namjenskih proračunskih sredstava za potporu izdavanju knjiga kako bi se kroz ovaj oblik potpore što učinkovitije pomoglo književno-nakladničku djelatnost u Hrvatskoj, ali i ostalo u okvirima državne potpore za koju vrijedi odobrenje Europske komisije,

Kroz novi model nastojalo bi se projektno podržati cjelogodišnji rad pojedinog nakladnika, uzimajući u obzir i kvalitetu dosadašnje produkcije te udio proračunskog sufinanciranja objavljenih knjiga. Predviđa i veću slobodu nakladnika/korisnika u određivanju vlastitih prioriteta i dinamike izvršavanja obaveza, a poseban se naglasak stavlja na plan distribucije, promidžbe i prodaje sufinanciranih i objavljenih knjiga.

Novi model potpore izdavanju knjiga opisan je Uputama za prijavitelje i pripadajućim obrascima, a radi njegove što veće uspješnosti i funkcionalnosti pozivaju se svi potencijalni prijavitelji na dostavu mišljenja i prijedloga za unaprjeđenje navedenog modela.

Sva mišljenja i prijedloge dostaviti na e-mail potpora.knjizi@min-kulture.hr.

Više o svemu na: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=19809

#Ministarstvokulture #Pozivnaiskazmišljenja

40 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.