• Ana Savković / Lit News

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman


rok : 05.07.2018.

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku povodom svoje 20. obljetnice.

Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo.

Rukopis mora biti napisan na računalu, veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 na bijelomu papiru formata A4. Rukopis dostaviti u četiri primjerka na adresu:

Gradska knjižnica Kaštela (Za natječaj „Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman“),

Trg palih za domovinu 1,

21212 Kaštel Sućurac.

Uz rukopis je obvezno priložiti i elektronički zapis teksta (na CD-u, DVD-u ili USB-u).

Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. Autori se mole da na rukopis romana napišu zaporku, a uz rukopis prilože zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze:

zaporka, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.

Autoru najboljega povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kn, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela.

Rezultati natječaja bit će objavljeni u rujnu 2018. godine., a premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2018. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela.

Više doznajte na: http://www.gkk.hr/vijesti/natjecaj-za-najbolji-neobjavljeni-hrvatski-povijesni-roman/

#Natječajzanajboljipovijesniroman #GradskaknjižnicaKaštela

44 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.