• Ana Savković / Lit News

Natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu


rok: 30. rujna 2018.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH gđe Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Vukovara, Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH“ raspisuje natječaj za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „GRAD U ŠKOLJCI“.

Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske.

Kriteriji natječaja:

- sudionici natječaja mogu dostaviti samo jednu pjesmu, pisanu čitko ili tiskanu na računalu ili pisaćem stroju

- pjesma mora biti pisana na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom

- tema ovogodišnjeg festivala je u širem smislu Domovinski obrambeni rat u Hrvatskoj, domoljublje i rodoljublje

- pjesma ne smije biti duža od 30 (trideset) pisanih redova, računajući i naslov i razmake između strofa ako ih ima

- do trenutka objave rezultata, pjesma ne smije nigdje biti objavljena

- pjesma mora biti pisana u pet kopija i potpisana isključivo zaporkom (šifrom), koja ne smije biti uvredljiva ili neumjesna

- kopije treba staviti u veću kuvertu, u njoj se treba nalaziti i manja zalijepljena kuverta, na kojoj se izvana treba nalaziti samo zaporka (šifra), a u kojoj se nalazi papir s podacima o autoru – ime i prezime, adresa, OIB, broj telefona i e-mail na koji se može kontaktirati natjecatelja te obvezno kratki životopis.

Ime autora pjesme ne smije biti vidljivo osim kada se otvori mala kuverta. Na velikoj kuverti, na poleđini, ne smije pisati ime ili adresa pošiljatelja.

Sve pjesme koje udovoljavaju kriterijima se šalju na adresu: J. J. Strossmayera 4 P.P. 38, 32000 Vukovar, (s posebnom naznakom za natječaj „GRAD U ŠKOLJCI“), najkasnije do 30. rujna 2018.g., što je i konačan nadnevak na poštanskom pečatu.

Deset prvoplasiranih pjesama, uz prigodne nagrade i zahvalnice pročitat će se na Večeri domoljubne poezije, u organizaciji Udruge “Braniteljice Domovinskog rata RH” koja će se održati u sklopu programa „Dani sjećanja na žrtvu Vukovara“, 16. studenoga 2018. g. Trideset prvoplasiranih pjesama objavit će se u 6. Zborniku domoljubnih pjesama u nakladi Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“

Više na: https://www.braniteljski-portal.com/u-organizaciji-udruge-braniteljice-domovinskog-rata-rh-natjecaj-za-najljepsu-neobjavljenu-domoljubnu-pjesmu


100 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.