• Ana Savković / Lit News

DANAS! Šesto izdanje festivala KaLibar bestiVal


27.09. - 29.09.2018.

Šesto izdanje zadarskog festivala književnosti i kulture KaLibar bestiVal održat će se od 27. do 29. rujna 2018.

u Sv. Dominiku (uz Kazalište lutaka Zadar), te u Indie baru&caffeu (Federica Grisogona 6).

Poseban dio programa posvećen je sjećanju na Predraga Lucića, hrvatskog pjesnika, satiričara i svojedobnog sudionika KaLibar bestiVala. Osim programa "Hommage Predragu Luciću" u kojem će sudjelovati beogradski pjesnik i satiričar Tomislav Marković, bit će prikazan i film "Viva Ludež" o Feral Tribuneu, a bit će upriličen i razgovor s autorima filma, Marinom Baničević i Sašom Stanićem. U književnom programom gostuju Miljenko Jergović kojeg će predstaviti Tomislav Brlek, Bojan Krištofić, Nataša Kadin te Nikola Leskovar i Lidija Deduš koji će predstaviti i udrugu Katapult koja promiče književnost među mladima.

Na festivalu se predstavlja i nagrada Post scriptum, nagrada za književnost na društvenim mrežama. Post scriptum se dodjeljuje na KaLibar bestiValu od 2016. godine. Uz prošlogodišnjeg dobitnika Bojana Krištofića, publika će imati priliku upoznati i ovogodišnjeg dobitnika Mladena Blaževića.

Književni program se nastavlja 29. rujna s književnicama Tanjom Stupar–Trifunović, Martinom Vidaić i Tanjom Mravak.

Opširnije o programu festivala na: https://www.mvinfo.hr/clanak/u-zadru-pocinje-sesto-izdanje-festivala-kalibar-bestival

#KaLibarbestiVal #Zadar #festival

13 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.