• Ana Savković / Lit News

Hrvatski autori i nakladnici na Sajmu knjiga u Frankfurtu


Njemačka; Frankfurt; 10.10.2018. - 14.10.2018.

Hrvatski autori i nakladnici ponovno se predstavljaju njemačkoj i međunarodnoj stručnoj i čitateljskoj javnosti na Sajmu knjiga u Frankfurtu, koji se održava od 10. do 14. listopada 2018. godine.

Ministarstvo kulture osiguralo je zakup nacionalnog štanda veličine 56 m2 u paviljonu 5.0 D117. Štand je „otočnog“ tipa sa slobodnim pristupima sa sve četiri strane, čime pruža raznolike mogućnosti za izlaganje knjiga i prezentaciju programa. Uređenje štanda i organizaciju događanja na štandu preuzela je Zajednica nakladnika i knjižara pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Ovogodišnji vizualni identitet štanda nastavak je koncepta započetog prošle godine. Štand osim poslovne zone objedinjava izložbeni prostor za knjige (publicistika, beletristika, monografije...), programski koncept, gdje se predstavljaju autori u suradnji s HRT-om preko promidžbenih filmova dostupnih i na Youtube kanalu ZNK-a. https://znk.hr/ te izbor iz literature za djecu (knjige, slikovnice, časopisi, ilustracije).

Ove godine Sajam uvodi jedan novi format pod nazivom „Frankfurt Kids“, koji se odvija u prostoru namijenjenom isključivo za aktivnosti usmjerene prema knjizi za djecu i mlade. Novoosnovani sektor smješten u Foajeu paviljona 5.1 – 6.1 uključuje pozornicu za programe s autorima za djecu i mlade, Međunarodni štand za dječju knjigu, centralnu točku za agente i medije koji prate književnost za djecu i mlade. U tom prostoru Ministarstvo kulture zakupilo je dodatni, manji izložbeni prostor na Međunarodnom štandu za dječju knjigu – U56, A1 – kako bi se hrvatski autori, ilustratori i izdavači pozicionirali među svoje kolege iz cijeloga svijeta.

U petak, 12. listopada od 17 do 18.30 sati na pozornici „Kids-Stage“ u Foajeu paviljona 5.1 – 6.1, novoosnovanom sektoru za dječju knjigu, svoje će književno stvaralaštvo predstaviti Željka Horvat Vukelja i Miro Gavran. Najavljeni program izazvao je veliku pozornost i svoj je posjet najavilo oko 120 učenika i roditelja u pratnji učiteljica hrvatskog jezika. Uz autorski program posjet učenika uključuje i obilazak Hrvatskog nacionalnog štanda, upoznavanje s izloženim knjigama i druženje s autorima.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=86665

#SajamknjigauFrankfurtu #Ministarstvokulture

16 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.