• Ana Savković / Lit News

Otvoren natječaj za rezidencijalni program u Splitu u 2019. godini


rok: 19.11.2018.

Objavljen je natječaj za rezidencijalni program za autore i prevoditelje iz Europe i JI Europe u Splitu za 2019. godinu.

Pokretanjem rezidencijalnog programa „Marko Marulić“ i razvijanjem promotivnih aktivnosti vezanih za boravak stranih autora i prevoditelja u Splitu, Udruga Kurs ima za cilj omogućiti suvremenim europskim autorima i prevoditeljima bolje upoznavanje literarnih, kulturoloških i socijalnih prilika u Hrvatskoj, a posebno u Splitu, dok se istodobno domaća publika upoznaje s odabranom europskom književnom scenom. Pisac u gostima koristi vrijeme stipendije za svoj rad, a pored toga će imati predstavljanja i upoznavanja s kulturnim životom Splita. U periodu boravka organiziraju se čitanja i sudjelovanja na tribinama u gradskoj knjižnici, školama i literarnim radionicama. Rezident ima obvezu ostaviti dnevnik zapisa tijekom boravka u gradu Splitu, te u svojem dijelu napisati da je započeto ili završeno na jednomjesečnom stipendiranom boravku Udruge KURS. Stipendija uključuje organizirani smještaj u opremljenom stanu u centru grada u trajanju od četiri tjedna i pokrivanje troškova boravka u iznosu od 800 Eura. Termini boravka: siječanj, veljača, ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni, prosinac u 2019.godini. Prijava mora sadržavati: 1. curriculum vitae (na hrvatskom, engleskom ili njemačkom)

2. puna adresa (kontakt telefon i e-mail adresa)

3. popis objavljenih djela

4. kratak opis planova rada u Splitu

5. pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca

Aplikacije treba poslati na: Udruga KURS, A. Mihanovića 27, 21000 Split, Hrvatska ili na e-mail adresu: maja6v@gmail.com, www.kurs.hr. Prijave će zaprimiti Odbor za dodjelu stipendije, te izvijestiti kandidate o izabranim autorima. Nepotpune prijave i prijave koje ne udovoljavaju propisanim uvjetima, neće se uzeti u razmatranje.

Više na: http://www.kurs.hr/hrv/news/view/9/natjecaj-za-rezidencijalni-program-u-splitu-u-2019

#natječaj #rezidencijalniprogram #Split

37 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.