• Ana Savković / Lit News

Nagrade Prozak i Na vrh jezika


Nagrade za rukopise autora do 35 godina Na vrh jezika za poeziju i Prozak za prozu organizira Udruga Kultipraktik, a godišnje dodjeljuje žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar.

Nagrada Prozak se sastoji od objave zbirke priča ili romana sa svim pripadnim autorskim pravima, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome. Nagrada Na vrh jezika se sastoji od objave zbirke poezije, Prozak/Na vrh jezika prstena i diplome.

Natječaji Na vrh jezika, za poeziju, i Prozak, za prozu, su trajno otvoreni za sve građane Republike Hrvatske mlađe od 35 godina.

Izbor do deset neobjavljenih pjesama uz bio-bibliografsku crticu valja poslati kao privitak u jednom word-dokumentu (.doc) na adresu navrhjezika@gmail.com, a neobjavljenu prozu(e) opsega do pet kartica teksta (9000 znakova s proredom) na adresu prozaknatjecaj@gmail.com.

Radovi koji budu ulazili u širi izbor bit će objavljeni na siteu Kultipraktika i Facebooku Prvi prozak na vrh jezika.

Autori koji uđu u širi pa uži izbor, koji je javan, bit će o tome obaviješteni e-mailom i zamoljeni da žiriju na uvid pošalju sav materijal koji bi mogao ući u knjigu.

Izvor: http://kultipraktik.org/nagrade/pravila-natjecaja​

#NagradeProzakiNavrhjezika

29 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.