• Ana Savković / Lit News

Nagradni natječaj festivala Trgni se! Poezija! i Trećeg Trga


Nakon uspješno realizirana dva nagradna natječaja, Treći Trg pokrenuo je 2017. godine stalni godišnji regionalni nagradni natječaj za neobjavljene knjige poezije, kratke proze, romana i prijevoda.

Na natječaj se mogu prijaviti autori i autorice stariji od 18 godina koji pišu poeziju, kratku prozu i roman na međusobno razumljivim jezicima (Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora) ili prevode ove žanrove na srpski jezik. Odabrani originalni rukopisi biće objavljeni u bibliotekama „12/19” i „pro/za”, a prijevodi u odgovarajućim izdanjima. Autori i knjige bit će predstavljeni na Beogradskom međunarodnom festivalu poezije i knjige Trgni se! Poezija!, Beogradskom sajmu knjiga i posebnim promocijama.

Rukopisi se primaju svake godine od 1.11. do 31.12. za prve dvije kategorije, a tijekom cijele godine za treću.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na siteu Trećeg Trga www.trecitrg.rs i na FB stranici https://www.facebook.com/TreciTrg/ najkasnije do kraja ožujka.

Više o pravilima natječaja i prijavi na: https://trecitrg.rs/konkursi/

#Nagradninatječaj #TrgnisePoezija #TrećiTrg

33 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.