• Ana Savković / Lit News

PODSJETNIK: V.B.Z.-ov natječaj za najbolji neobjavljeni roman


rok: 01.02.2019.

Izdavačka kuća V.B.Z. po petnaesti put raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine.

Najboljem romanu koji u rukopisu pristigne na natječaj bit će dodijeljena V.B.Z.-ova književna nagrada za najbolji neobjavljeni roman godine, a autoru uručena novčana nagrada u bruto iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa na natječaj je 1. veljače 2019. godine, a rukopisi se predaju pod šifrom.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Zoran Ferić, Jagna Pogačnik, Mile Stojić, Strahimir Primorac i Drago Glamuzina odlučivat će o dobitnicima nagrade, a važna novost je da će od ove godine pobjednički roman osim na hrvatskom biti objavljen i na engleskom jeziku, u izdanju nakladničke kuće Istros Books iz Velike Britanije.

Dosadašnji dobitnici nagrade V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman godine u razdoblju od 2002. do 2017. godine bili su Josip Mlakić za roman „Živi i mrtvi“, Marinko Koščec za roman „Wonderland“ i Jelena Marković za roman „Escajg za teletinu“, Davor Špišić za „Koljivo“, Nura Bazdulj Hubijar za „Kad je bio juli“, Hrvoje Šalković za „Pravi se da ovo nisi vidio“, Svjetlana Gjoni za „Nula nemo“, Predrag Crnković za „Beograd za pokojnike“, Dragan Pavelić za „Proljeće u Karolinentalu“, Aleksandar Novaković za roman „Vođa“, Ankica Tomić za „Naročito ljeti“, Ivica Prtenjača za roman „Brdo“, Marina Vujčić za roman „Susjed“, Lada Vukić za roman „Specijalna potreba“ i Ivica Ivanišević za roman „Knjiga žalbe“ te Marina Šur Puhlovski za roman „Divljakuša“.

Više o propozicijama natječaja na: https://www.vbz.hr/propozicije-natjecaja-2019/

#VBZ #natječajzanajboljineobjavljeniroman

14 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.