• ZiN Daily

Predstavljanje knjige "Domišljan se" Ane Marije Pavlović


Predstavljanje sedme knjige Biblioteke Brnestra naslova "Domišljan se" autorice Ližnjanke Ane Marije Pavlović održat će se u četvrtak, 24. siječnja 2019. s početkom u 18 h u dvorani Općine Ližnjan.

Podsjećamo, riječ je o prvijencu, knjizi stihova i proze pisanoj na ližnjanskoj čakavici ove autorice koja je cjeloživotno iskustvo literarnog stvaranja u umirovljeničkim danima odlučila konačno i ukoričiti, a na zadovoljstvo svih onih koje zanima memoarska, dokumentaristička, ali prije svega lirski i epski izražajna zavičajna književnost.

Knjiga Ane Marije Pavlović podijeljena je u pet cjelina naslovljenih "Moje riči, moje rime", "Domaći odori", "Svi jednaki", "Moj otac, Pere Kumesar" i "Ljudi i deštini" u kojima spisateljica pripovijeda više od 100 godina života težaka, ribara, žena, djece i staraca odnosno stanovnika sela Ližnjan. Humor se izmjenjuje s tužnim i tragičnim stranama ljudskih sudbina. Autorica uvijek susosjeća sa svojim likovima prikazujući ljudske karaktere u neprestanoj borbi između dobra i zla, između mira i brojnih ratova, između nasilja koje donose političke promjene i pastoralne idile koja usprkos teškoj borbi za preživljavanje ostaje baš kao Ližnjan autoričina djetinjstva mjesto stalne čežnje.

Knjiga predstavlja snažno kulturološko-etnološko svjedočanstvo jednog vremena, a autentiča hrvatska južnoistarska ližnjanska čakavica kojom je djelo pisano prava je lingvistička riznica koja će privući pažnju svih zaljubljenika u naše ča.

Vidimo se na predstavljanju knjige "Domišljan se" Ane Marije Pavlović u četvrtak, 24, siječnja 2019. u 18 h u dvorani Općine Ližnjan. Večer zajedničkim snagama organiziraju Općina Ližnjan i Udruga ZVONA i NARI.

#AnaMarijaPavlović #BibliotekaBrnestra #OpćinaLižnjan

15 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.