• Ana Savković / Lit News

Odisejevo utočište - nova književna rezidencija na otoku Mljetu


Izdavačka kuća Sandorf, u suradnji s općinom Mljet, pokrenula je književnu rezidenciju Odisejevo utočište u Pomeni na Mljetu koja će u predstojećih godinu dana ugostiti dvanaestero pisaca iz Grčke, Slovenije i Hrvatske.

Projekt je rezultat suradnje nakladničke kuće Sandorf, kao voditelja projekta, s izdavačkom kućom Thraka iz Larisse u Grčkoj te Društvom slovenskih pisaca iz Ljubljane, a projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.

Fokus prve godine projekta su mladi, ali već prepoznati pjesnici i pjesnikinje iz Grčke, Hrvatske i Slovenije – od prosinca do rujna 2018. ukupno dvanaest mladih pjesnika i pjesnikinja provest će po tri tjedna na svim lokacijama uključenima u projekt – na Mljetu, u Ljubljani i u Larissi. Program rezidencija bit će popraćen nizom događaja za lokalnu publiku (čitanja poezije, radionice pisanja), kao i neformalna druženja s rezidentima.

Više na: http://tovar.hr/home.php

#Odisejevoutočište #novaknjiževnarezidencija

50 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.