• Ana Savković / Lit News

Javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade Tena i Tenica


rok: 15.03.2019.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog stvaralaštva, objavilo je javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade "Tena i Tenica", a tekstovi se primaju do 15. ožujka 2019.

Na poziv za nagradu TENA mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Na poziv za nagradu TENICA mogu se prijaviti osnovnoškolci s tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Tekstovi moraju biti pisani na hrvatskom jeziku i ne smiju biti izvedeni ili objavljeni do ožujka 2019. godine kada će se održati 24. Lutkarsko proljeće. Dodjela će se održati u Gradskoj knjižnici Vinkovci, u četvrtak 11. travnja u 18 sati. Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst. Na adresu Umjetnička organizacija "Asser Savus", Kralja Tvrtka Kotromanića 14, 32100 Vinkovci, potrebno je dostaviti pet primjeraka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), ispisanu šifru, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona) s naznakom za Nagradu Tena i Tenica. Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija u sastavu: Snježana Babić Višnjić, Silvija Šesto, Viktor Lukačević (diplomirani teatrolog), Davor Šunk, Andrijana Grgičević (prošlogodišnja dobitnica nagrade Tena). Nagrada se sastoji od statute TENA I TENICA, nakon čega će uslijediti koncertno čitanje nagrađenih djela. Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade izdat će nagrađene rukopise u okviru svoje biblioteke „Tena i Tenica“.

Izvor: http://www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr/tag/tena-i-tenica/

#NagradeTenaiTenica #Javnipoziv

24 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.