• Ana Savković / Lit News

Natječaj Tena i Tenica 2


rok: 15.3.2019.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade i Lutkarsko proljeće u Vukovarsko-srijemskoj županiji, s ciljem poticanja domaćeg dramskog stvaralaštva za djecu i dječjeg dramskog stvaralaštva objavljuje javni poziv za prijavu tekstova i dodjelu Nagrade TENA I TENICA.

Natječaj se raspisuje po drugi puta 7.1.2019., a tekstovi se primaju do 15.3.2019.

Na poziv za nagradu TENA mogu se prijaviti autori s novim dramskim tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Na poziv za nagradu TENICA mogu se prijaviti osnovnoškolci s tekstom pisanim za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu. Tekstovi moraju biti pisani na hrvatskom jeziku i ne smiju biti izvedeni ili objavljeni do ožujka 2019. godine kada će se održati 24. Lutkarsko proljeće.

Dodjela će se održati u Gradskoj knjižnici Vinkovci, u četvrtak 11. travnja u 18 sati.

Tekstovi se šalju pod šifrom, a autor može prijaviti jedan tekst. Na adresu Umjetnička organizacija "Asser Savus", Kralja Tvrtka Kotromanića 14, 32100 Vinkovci, potrebno je dostaviti pet primjeraka teksta te u posebnoj omotnici (zatvorenoj), ispisanu šifru, podatke o autoru (puno ime, adresa, broj telefona) s naznakom za Nagradu Tena i Tenica.

Tekstove će čitati, ocjenjivati i o nagradama odlučivati stručna komisija u sastavu: Snježana Babić Višnjić, Silvija Šesto, Viktor Lukačević (diplomirani teatrolog), Davor Šunk, Andrijana Grgičević (prošlogodišnja dobitnica nagrade Tena).

Nagrada se sastoji od statute TENA I TENICA, nakon čega će uslijediti koncertno čitanje nagrađenih djela.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade izdat će nagrađene rukopise u okviru svoje biblioteke „Tena i Tenica“.

Izvor: http://www.hdkdm-klubprvihpisaca.hr/tena-i-tenica-2-natjecaj/

#Natječaj #TenaiTenica2

25 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.