• Ana Savković / Lit News

Tportal raspisao natječaj za najbolji hrvatski roman


rok: 25.03.2019.

Tportal je raspisao dvanaesti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, koji će biti otvoren do 25. ožujka, a dobitniku će pripasti 50 tisuća kuna.

O dobitniku nagrade roman@tportal.hr odlučuje peteročlani stručni žiri - književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, kazališni redatelj Ivica Buljan te književna prevoditeljica Ursula Burger koja ove godine predsjeda žirijem. Žiri će prvo odabrati jedanaest polufinalnih, potom i pet finalnih naslova, a ovogodišnji laureat bit će poznat u svibnju. U konkurenciju ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a prijavljuju se putem online prijavnice na stanicama kulture tportala, gdje su dostupni i svi podaci o tijeku natječaja, kao i na Facebook stranici kultura.tportal.hr. Od 2008. godine tportalova književna nagrada za najbolji hrvatski roman dodijeljena je jedanaest puta, jedina je domaća književna nagrada koja se dodjeljuje za roman pisan na hrvatskom jeziku izdan kod nakladnika registriranog u Hrvatskoj te joj je, uz promociju autora i književnog stvaralaštva, cilj promocija izdavaštva.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=89599

#Tportal #natječaj #najboljihrvatskiroman

15 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.