• ZiN Daily

Čakavska slovarica: druženje s Anom Marijom Pavlović


Prošli tjedan održali smo još jednu radionicu u sklopu projekta ""L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." U goste je prvašima i drugašima ližnjanske škole došla autorica Ana Marija Pavlović. Ana Marija je djeci pročitala nekoliko svojih pjesama, a onda smo zajedno odgonetali značenja starih ližnjanskih riječi. Djeca polako slažu slovaricu skupljajući stare beside kroz razgovore s članovima svojih obitelji, susjedima i drugim mještanima Ližnjana.

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

#LkaolibarLkaoLižnjan #Zakladazapoticanjepartnerstvairazvojacivilno #Fondgradovaiopćina #AnaMarijaPavlović

27 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.