• Ana Savković / Lit News

Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019.


rok: 11.11.2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za otkup knjiga za narodne knjižnice u 2019. godini.

Ministarstvo kulture otkupljivat će knjige domaćih izdavača na hrvatskome jeziku, i to:

- djela suvremene domaće književnosti - prijevode suvremene svjetske književnosti - djela od temeljne vrijednosti za nacionalnu kulturu i umjetnost - vrijedne knjige i slikovnice za djecu i mlade.

Otkupljivat će se knjige na hrvatskom jeziku objavljene od listopada 2018. i tijekom 2019. godine samo onih nakladnika koji se pridržavaju Sporazuma o jedinstvenoj cijeni knjige (dostupan na http://www.min-kulture.hr/propisi/) i koji su dostavili obvezne primjerke prijavljenog izdanja Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Ministarstvo kulture neće otkupljivati: udžbenike, priručnike, ponovljena i komercijalna izdanja, izdanja koja svojom kvalitetom i tehničkom izvedbom ne zadovoljavaju profesionalne nakladničke standarde te izdanja koja nisu prikladna za korištenje u narodnim knjižnicama.

Pravo podnošenja ponuda na Javni poziv imaju pravne osobe koje su registrirane za obavljanje nakladničke djelatnosti u Republici Hrvatskoj i autori vlastitih izdanja koji su državljani Republike Hrvatske.

Tekst Javnog poziva u cijelosti i Upute za prijavitelje dostupni su putem poveznice: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=21852.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=89439

#Javnipoziv #otkupknjiga

20 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.