• Ana Savković / Lit News

Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019.


rok: 01.12.2019.

Ministarstvo kulture RH objavilo je Javni poziv za financiranje oglednih prijevoda djela hrvatskih autora na strane jezike u 2019. godini.

Svrha i ciljevi ovog Poziva su: poticanje prevođenja vrijednih izvornih hrvatskih književnih djela na strane jezike, odnosno neknjiževnih djela važnih za promicanje hrvatske kulture; promidžba hrvatskih autora i njihovih djela u inozemstvu te jačanje i profesionalizacija posredničke djelatnosti i književnosti (zastupanje autora/prodaja prava).

Ogledni prijevod koji se prijavljuje na Javni poziv mora biti prvi prijevod izvornog književnog ili neknjiževnog djela napisanog na hrvatskom jeziku na određeni strani jezik. Poželjni su ogledni prijevodi na engleski jezik, ali su prihvatljivi i drugi jezici s izrazitim promidžbenim potencijalom. Na Javni se poziv mogu prijaviti fizičke i pravne osobe registrirane za izdavačku djelatnost, zastupanje/posredovanje i/ili prodaju autorskih prava koji su do sada zaključili najmanje 5 ugovora za prodaju izdavačkih prava hrvatskih autora.

Više na: https://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=21820

#Javnipoziv #financiranjeprijevoda

13 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.