• ZiN Daily

Čakavska slovarica: vijolice, prešemuja i trava za u juhu


U sklopu projekta ""L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica" prošetali smo se našim selom i krenuli u potragu za starin besidan. Sreli smo tetu Idu, Alena, Graziana, a u svojoj nas je korti ugostila teta Mija Antonička. Pokazala nam je narekamane ukrasne krpe za na zid, ubrala nam cvijeća iz vrta i govorila o običajima naših starih. Vratili smo se u školu obogaćeni narodnim blagom koje smo kao pravi etnolozi uspjeli zapisati, svatko u svoju bilježnicu. Da se ne zabi!

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

#LkaolibarLkaoLižnjan #Zakladazapoticanjepartnerstvairazvojacivilno #Fondgradovaiopćina

32 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.