• Ana Savković / Lit News

Nagradni književni natječaj ProvidencaBnM


rok: 20.04.2019.

Udruženje umjetnika "ProvidencaBnM" raspisuje otvoreni nagradni natječaj za najbolje književno djelo regije. Na natječaj se mogu slati radovi koji nisu objavljeni prethodno u tiskanom obliku, a u obzir dolaze poezija, priče i novele.

U slučaju slanja poezije potrebno je izabrati i poslati najmanje 10 pjesama, za priče minimalan broj za ispunjavanje uvjeta natječaja su 4 priče, a novela u cijelosti.

Stručna komisija, čija imena će biti poznata nakon objavljivanja pobjednika, odlučit će o najboljim pristiglim radovima. Pobjednici će biti proglašeni 18.05.2019. na književnoj večeri koja će se održati u Kulturnom Centru Mesnička, Mesnička 12, Zagreb.

U slučaju nemogućnosti dolaska, svi pobjednici će biti oglašeni na stranicama „ProvidencaBnM“ https://www.facebook.com/NelaiDarko/.

Radove je potrebno slati na jezicima regije (hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku dok je radove na drugim jezicima regije ili Europe, potrebno prevesti prije slanja na natjecanje). Prihvaćaju se i radovi na dijalektima hrvatskog jezika.

Svi radovi moraju biti lektorirani.

Svi radovi koji ne udovoljavaju uvjetima iz natječaja, neće biti uzeti u izbor za natječaj o čemu će autor biti obaviješten.

Autor u potpunosti ustupa sva prava korištenja vlastitog rukopisa udruženju, a udruženje se obvezuje slijediti pravila autorstva.

U slučaju plagijata udruženje ne snosi odgovornost.

Radovi se dostavljaju zaključno do 20.4.2019. isključivo u digitalnom obliku na elektroničku adresu: providencabnm@gmail.com

Više o natječaju na: http://www.casopiskvaka.com.hr/2019/03/nagradni-knjizevni-natjecaj.html

#ProvidencaBnM #natječaj

16 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.