• Ana Savković / Lit News

Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman


rok: 05.07.2019.

Gradska knjižnica Kaštela raspisuje Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku.

Rukopis mora biti napisan na računalu, veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5 na bijelomu papiru formata A4. Rukopis mora biti uvezan i dostavljen u četiri primjerka na adresu:

Gradska knjižnica Kaštela (Za natječaj „Najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman“), Trg palih za domovinu 1, 21212 Kaštel Sućurac.

Uz rukopis je obvezno priložiti i elektronički zapis teksta (na CD-u, DVD-u ili USB-u).

Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom. Na rukopis romana treba napisati zaporku, a uz rukopis priložiti zapečaćenu omotnicu u kojoj se nalaze: zaporka, ime i prezime autora, telefon, adresa, e-mail, OIB i IBAN.

Prosudbeno povjerenstvo odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u rujnu 2019. godine.

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kn (deset tisuća kuna), a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela.

Autor osobno sklapa ugovor s Nakladom Bošković.

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2019. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Izvor: http://www.gkk.hr/najava/gkk-natjecaj-za-najbolji-neobjavljeni-hrvatski-povijesni-roman-2019/

#hrvatskipovijesniroman #Natječaj #GradskaknjižnicaKaštela

15 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.