• ZiN Daily

L kako libar, L kako Ližnjan: gostovanje Josipa Pipa Škifića


U sklopu projekta ""L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica" u utorak je ližnjanske školarce posjetio pjesnik Josip Pip Škifić. Pip je izvorni govornik ližnjanske čakavice i na radost mališana ispričao im je dvije "strašne" narodne priče koje je on čuo od starijih dok je i sam bio dijete. Saznali smo tako o zmiji koja govori i o štrigunu Sipi koji je ovce pretvarao u kamen i na čijem grobu u Paleri ni dan-danas trava ne raste.

Učenici prvog razreda PO Ližnjan OŠ dr. Mate Demarina na čelu s učiteljicom Ljiljanom Stanić i učenici drugog razreda pod vodstvom učiteljice Dubravke Karčić razgovarali su s Pipom o čakavskoj slovarici koju zajednički sklapamo te nam je ovaj vrijedni književni znalac dao važne savjete za slaganje ližnjanskog abecedarija.

Josip Pip Škifić i službeno je proglašen jezičnim savjetnikom našega projekta. Bravo!

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

#LkaolibarLkaoLižnjan #Zakladazapoticanjepartnerstvairazvojacivilno #Fondgradovaiopćina

29 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.