• ZiN Daily

"Dvi male ruke" predstavljene u ZVONIMA i NARIMA


"Dvi male ruke" zbirka je pjesama za djecu, ujedno i književni prvijenac Puležanke, umirovljenice LJiljane Lili Jelenaca. Riječ je o stihovima pisanim na čakavici i na standardnom hrvatskom jeziku, a koji odišu ljubavlju prema životu, obitelji i prirodi. Zbirku koju je Lili objavila u vlastitoj nakladi čini trideset i jedna pjesma koje su izašle iz autoričina srca s namjerom da ih najprije pročitaju njezini unuci, a zatim i sva djeca. Upravo su ližnjanska dica imala priliku prva vidjeti Lilinu knjigu protekli utorak u knjižnici ZVONA i NARI.

Zbirku su uredili i za tisak pripremili članovi naše udruge, dok ju je prekrasnim crtežima oslikala Marina Dželalija Jakominić.

Lili Jelenaca gostovala je u našoj knjižnici u sklopu projekta "L kao libar, L kao Ližnjan".

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

#LkaolibarLkaoLižnjan #Zakladazapoticanjepartnerstvairazvojacivilno #Fondgradovaiopćina #LiliJelenaca

34 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.