• ZiN Daily

Lili Rotar u ližnjanskoj školi


Lili Rotar gostovala je protekli utorak u sklopu projekta "L kao libar, L kao Ližnjan" u ližnjanskoj školi gdje je polaznicima prvog i drugog razreda predstavila svoju knjigu "Coprnice greju" za koje su ilustracije izradili članovi Udruge cerebralne paralize Istarske županije s kojom ZVONA i NARI uspješno surađuju. Slikovnica je pisana na standardnom hrvatskom jeziku s dijalozima na pićanskom govoru pa je Lili u interpretaciji pomogla izvorna govornica, mlada glumica dramskog studija INK iz Pule, Mirjana. Slušali smo o vješticama i sovama bijelog perja. Baš nam je bilo lijepo!

ZVONA i NARI dobitnici su potpore Zaklade za poticanje partnerstva i civilnog društva za projekt "L kao libar, L kao Ližnjan: selo-početnica." Riječ je o digitalnoj slovarici ližnjanskog čakavskog govora koju će nakon niza radionica s voditeljima naše udruge, gostujućim književnicima i izvornim govornicima ližnjanske čakavice sastaviti učenici prvog i drugog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan zajedno s njihovim učiteljicama Dubravkom Karčić i Ljiljanom Stanić.

Ovaj projekt provodi se uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.

#LkaolibarLkaoLižnjan #Zakladazapoticanjepartnerstvairazvojacivilno #Fondgradovaiopćina #LiliRotar

32 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.