• Ana Savković / Lit News

Senje i meteori 2019.


rok: 01.09.2019.

Varaždinsko književno društvo raspisuje natječaj za xxvii. Recital suvremenog hrvatskog pjesništva "Senje i meteori". Na natječaju mogu sudjelovati građani iz zemlje i inozemstva s dosad neobjavljenim pjesmama na kajkavskom jeziku i hrvatskom standardnom jeziku, bez obzira na teme i motive.

Autorima najboljih pjesama bit će uručene nagrade u obliku plakete prema odluci Stručnog prosudbenog povjerenstva:

- za najbolju pjesmu na kajkavskom jeziku - za najbolju pjesmu na hrvatskom standardnom jeziku - za pjesmu koja najbolje izražava nadahnuće povijesnim nasljeđem i/ili sadašnjošću grada Varaždina.

Pjesme, koje izabere Stručno prosudbeno povjerenstvo, bit će javno izvedene na recitalu i objavljene u zborniku "Senje i meteori 2019".

Svaki autor može poslati najviše dvije pjesme na kajkavskom jeziku i dvije pjesme na hrvatskom standardnom jeziku.

Lektorirane pjesme ispisane na računalu (oblik pisma Times New Roman, veličina 12, razmak 1,5) u tri primjerka šalju se običnom poštanskom dostavom na adresu:

VARAŽDINSKO KNJIŽEVNO DRUŠTVO TRAKOŠĆANSKA 24 IV. MJESNI ODBOR (za natječaj „Senje i meteori“) 42000 VARAŽDIN

Pjesme se potpisuju zaporkom, a uz njih se prilaže zatvorena omotnica u kojoj se nalazi ime i prezime autora, adresa, broj telefona i mobitela, e-mail adresa i zaporka kojom su pjesme označene.

Osim u pisanom obliku, pjesme potpisane zaporkom šalju se i na e-mail adresu: vz.knjizevno.drustvo@gmail.com

Izvor: http://www.casopiskvaka.com.hr/2019/08/varazdinsko-knjizevno-drustvo-raspisuje.html

#Senjeimeteori

92 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.