• Ana Savković / Lit News

Javni poziv za književnu rezidenciju pisaca i prevoditelja Odisejevo utočište


rok: 09.11.2019.

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je drugi ciklus projekta književnih rezidencija "Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter", uz potporu programa Creative Europe Europske unije te u suradnji s općinom Mljet i Nacionalnim parkom Mljet i međunarodnim partnerima iz Slovenije, Grčke, Srbije i Velike Britanije, a do 9. studenog otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika međunarodnog programa književnih rezidencija.

Program književnih rezidencija Odisejevo utočište druga je faza projekta (2019. – 2021.) koji se sufinancira programom EU Kreativna Europa – potprogram Kultura. Mreža književnih rezidencija u svojoj se drugoj fazi proširila na pet europskih država – uz Hrvatsku, Grčku i Sloveniju tu su sad Srbija te Ujedinjeno Kraljevstvo.

Sam projekt Odisejevo utočište te mreža rezidencija koja je njegova okosnica, stvoreni/mišljeni su prvenstveno za mlade pisce i književne prevoditelje. Rezidencijalni i popratni program odvijat će se na otoku Mljetu (Hrvatska), u Ljubljani (Slovenija), u Larissi (Grčka), u Beogradu (Srbija) te na nekoliko lokacija u Walesu (UK).

Više o programu i prijavi na: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=93727

#Javnipoziv #Odisejevoutočište

8 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.