• Ana Savković / Lit News

1. Festival poezije Ban Josip Jelačić u Zaprešiću


Zaprešić, 16.11.2019.

Prvo izdanje festivala poezije "Ban Josip Jelačić" održat će se u subotu, 16. studenog, s početkom u 19 sati, u Pučkom otvorenom učilištu Zaprešić.

Festival se temelji na prošlogodišnjoj Međunarodnoj konferenciji: Umjetnost – izazov i odgovornost, kada je organiziran susret uglednih svjetskih umjetnika i znanstvenika. Skup je tematski objedinio ljudska prava, kulturu i znanost, te istakao njihov značaj prema etičkim i moralnim načelima, u doba velikih tehnoloških promjena i novih izazova naše civilizacije.

Pod motom „Poezija je kroz povijest bila snažno sredstvo preživljavanja i žarna nit u svakom velikom djelu“, konferencija je prerasla u Poetski festival bana Josipa Jelačića – čiji su lik i djelo nedovoljno poznati javnosti, s nagradom "Konjanik" (originalni rad akademskog kipara Gorana Cirkvenog) u čast sjeni bana, poete, zagovornika hrvatskog jezika i vlastodršca zaslužnog za ukidanje kmetstva.

Predviđeno je i sudjelovanje odabranih učenika srednjih škola s imenom „Ban Josip Jelačić“, izložba banove poezije u Galeriji Razvid te posjet kompleksu Novih Dvora Jelačićevih uz nastup glazbenih gostiju Hrvoja Hegedušića i Ivana Jelića.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=94416

#1Festivalpoezije #BanJosipJelačić

4 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.