• Ana Savković / Lit News

Svjetski festival hrvatske književnosti od 15. do 17. studenoga


Zagreb, 15.11.2019. - 17.11.2019.

Svjetski festival hrvatske književnosti pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović održava se od 15. do 17. studenoga u Društvu hrvatskih književnika (DHK) i u Hrvatskoj kulturnoj zakladi (HKZ) u Zagrebu. Na trodnevnom festivalu od petka do nedjelje nastupaju hrvatski književnici iz Mađarske, Austrije, BiH, Crne Gore itd.

U sklopu tog festivala bit će predstavljena i knjiga književnika iz Boke kotorske Adrijana Vuksanovića „Dvije trećine“, a u predstavljanju sudjeluju predsjednik DHK Đuro Vidmarović, hispanistica Željka Lovrenčić te književnik Stjepan Šešelj.

Sudionici će prvog dana festivala, u petak u DHK, izlagati o položaju hrvatskih književnika u državama u kojima žive i vezama s matičnom hrvatskom kulturom i književnošću. Voditelji su akademik Luko Paljetak i dr. Željka Lovrenčić.

U subotu će biti nastavljeno izlaganje o istoj temu, ali u prostoru Hrvatske kulturne zaklade, a voditelji su Đuro Vidmarović i Stjepan Šešelj.

Božidar Petrač i mons. Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa koncila, predstavit će knjigu Pavla Tijana "Domovinske i emigrantske teme", iz biblioteke Hrvatska katolička baština nakladnika Glasa koncila.

U nedjelju, 17. studenoga, zadnjeg dana Svjetskog festivala hrvatske književnosti, u Hrvatskoj kulturnoj zakladi bit će održano završno izlaganje o položaju hrvatskih književnika u državama u kojima žive, te otvorena izložba pjesničko-grafička mapa iz Zbirke Biškupić. Izložbu otvara profesor Akademije likovnih umjetnosti Frane Paro.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=94406

#Svjetskifestivalhrvatskeknjiževnosti

12 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.