• Ana Savković / Lit News

Revija malih književnosti – Egipat


Zagreb / Rijeka / Dubrovnik, 28.11.2019. - 05.12.2019.

U organizaciji udruge Kulturtreger / književnog kluba Booksa, od 28. studenog do 5. prosinca u Zagrebu, Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture 2020 i Dubrovniku održat će se festival Revija malih književnosti - Egipat i uz književni domaćoj će publici ponuditi i filmski program. Ulaz na sve programe je besplatan. Petnaesta po redu Revija malih književnosti ugostit će egipatske književnike i književnice. U sklopu festivala bit će objavljena i antologija suvremene egipatske književnosti nazvana Naše trube izazvale su tišinu. Antologija sadrži kratke priče, pjesme i ulomke iz romana koji predstavljaju spektar egipatske književnosti i povijesnih generacija.

Filmski dio programa provodi se u suradnji s Human Rights Film Festivalom, a uključit će projekcije pet kratkometražnih i tri dugometražna filma po izboru Ahmeda Refaata, filmskog istraživača i kustosa pri kulturnoj instituciji Contemporary Image Collective – CIC iz Kaira.

Svi razgovori održat će se na engleskom jeziku, bez prijevoda. Filmovi su prevedeni na engleski ili hrvatski jezik.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=94541

#RevijamalihknjiževnostiEgipat

4 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.