top of page
  • Ana Savković

Istraživači planeta Z. - Nacionalni kviz za poticanje čitanja



14.09.2020. - 23.10.2020.


Pod nazivom "Istraživači planeta Z." sve do 23. listopada traje rješavanje ovogodišnjeg Nacionalnog kviza za poticanje čitanja, kojim se u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, nastoji dodatno potaknuti djecu od 4. do 8. razreda na čitanje.


Kviz se već više od 20 godina održava u Mjesecu hrvatske knjige (15. 10.- 15. 11.) i nastoji dodatno potaknuti djecu od 4. do 8. razreda na čitanje. Ove je godine sve prilagođeno novonastaloj situaciji, pa umjesto čitanja knjiga na temu planeta Zemlja, sudionici trebaju proučiti i istražiti online izvore koji su birani da zadovolje dječju znatiželju i interes: od mrežnih stranica nacionalnih i parkova prirode, online enciklopedija, muzeja, instituta koji se bave zaštitom i očuvanjem prirode.

Djeca mogu sudjelovati putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori. Kviz je dostupan na mrežnoj stranici: https://www.mhk.hr/kviz/ .

Pobjednici se biraju metodom slučajnog odabira te oni sudjeluju u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada koje ove godine prate temu Mjeseca hrvatske knjige. Pored glavne nagrade, tableta Lenovo Tab E8 koji osigurava tvrtka Microline, nagrade i tematske knjige osigurava nakladnička kuća Planetopija, a za prigodne se darove pobrinuo WWF Adria.

Završna svečanost trebala bi se održati 13. listopada 2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uz prigodan nastup polaznika plesnog studija Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih, te motivacijski govor Irme Popović Dujmović o važnosti očuvanja prirode. Epidemiološke prilike odredit će načina održavanja završne svečanosti, a sve obavijesti o tome bit će pravovremeno objavljene na mrežnoj stranici kviza.



 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page