• Ana Savković

Mjesec hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici KaštelaRazlistaj se! moto je obilježavanja ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige posvećenog planetu Zemlji i prirodi, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje.


Otvaranje Mjeseca hrvatske knjige


15. listopada (četvrtak)


15.10. – 31.10. Virtualni likovni natječaj Razlistaj se – kaštelanska prirodna baština


Likovni radovi se šalju na adresu knjiznicakastela@gmail.com i trebaju tematski odgovarati natječaju kaštelanska prirodna baština: kaštelanska maslina (olea europaea) stara više od 1500 godina u Kaštel Štafiliću, višestoljetni dub (hrast medunac) u Kaštel Gomilici, Kaočina gaj u Kaštel Sućurcu, park oko hotela Palace u Kaštel Starom, povijesni perivoj – park Vitturi i Botanički vrt OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću, Biblijski vrt Stomorija, planina Kozjak...


Natječaj je otvoren od 15. do 31. listopada, a u istom mogu sudjelovati sve dobne skupine.


15.10. – 21.10. Čitateljski maraton Minuta za čitanje - GKK se priključuje akciji Hrvatskog čitateljskog društva pozivajući sve one koji se žele priključiti čitateljskom maratonu da na adresu elektronske pošte knjiznicakastela@gmail.com do 21.10. pošalju svoje kratke video zapise čitanja u trajanju do jedne minute, a 23. listopada će svi kvalitetni videozapisi jednominutnog čitanja biti objavljeni na mrežnoj i Facebook stranici i YouTube kanalu GKK uz hashtag #minutazacitanje #mhk #hcd #razlistajse


15.10. – 15.11. Razlistajmo se u Kaštilima: čitamo u prirodi (u kaštelanskim parkovima, uz staru maslinu u Štafiliću i stari dub u Gomilici, u Botaničkom vrtu OŠ Ostrog, u Biblijskom vrtu, Kaočina gaj na Kozjaku)


- suradnja s dječjim vrtićima i školama


15.10. – 10.11. Natječaj za humorističnu priču / glendu ili batudu napisanu na čakavskome


Humoristične priča ili glenda mora biti napisana na jednome od čakavskih mjesnih govora, duljine od 1 do 4 kartice teksta, dok batuda može biti duljine do jedne kartice teksta. Svaki autor može poslati najviše tri humoristične priče ili glende i veći broj batudi.


Radovi se mogu poslati kao Word dokument (Times New Roman 12, prored 1,5, s tim da u lijevom gornjem kutu treba navesti: ime i prezime, adresu, e-mail adresu, broj mobitela/telefona i mjesni govor na kojem je priča/glenda/batuda napisana) na adresu elektronske pošte glendeibatude@gmail.com do 10. studenog, nakon čega će peteročlano povjerenstvo radove pročitati i ocijeniti prema kriterijima: ispravno korištenje čakavštine, humorističnost priče/glende/batude, originalnost teksta i opći dojam.


Najbolji tekstovi bit će proglašeni na humorističnoj večeri koju će organizirati Gradska knjižnica Kaštela dok će svi tekstovi koje Povjerenstvo odabere biti tiskani u zborniku i predstavljeni u emisiji Kad se smijah tad i bijah na Radio Splitu.


Opširnije: http://www.casopiskvaka.com.hr/2020/10/mjesec-hrvatske-knjige-u-gradskoj.html


#mjesechrvatskeknjige #natječaji

1 view

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.