• Ana Savković

Odgođeni 23. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičaraZbog pogoršane epidemiološke situacije u Đakovu, odgađaju se predviđene programske aktivnosti 23. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, koje su bile predviđene za 1. i 2. srpnja 2020. u Đakovu.


Manifestacija će se održati u kasnijem terminu, kao i dodjela Povelje uspješnosti i Nagrade Julija Benešića koja se tradicionalno priređuje u studenom tekuće godine.


Nakon što je 15. lipnja istekao rok za prijavu knjiga na natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića, o ovogodišnjim laureatima će odlučiti Povjerenstvo za dodjelu Povelje i Nagrade u sastavu: dr. sc. Goran Rem, dr.sc. Vlasta Markasović i književnik Adam Rajzl.


U tijeku je i tiskanje 22. Zbornika Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, koji će također biti predstavljen u novom terminu, kada se steknu uvjeti. Središnja tema ovogodišnjeg Zbornika je izbor kritika i studija novog i mlađeg naraštaja hrvatskih književnih kritičara u Vojvodini.


Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=98364


#odgođeno #Đakovačkisusreti

1 view

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.