top of page
  • Ana Savković

Odgođeni 23. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara



Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Đakovu, odgađaju se predviđene programske aktivnosti 23. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, koje su bile predviđene za 1. i 2. srpnja 2020. u Đakovu.


Manifestacija će se održati u kasnijem terminu, kao i dodjela Povelje uspješnosti i Nagrade Julija Benešića koja se tradicionalno priređuje u studenom tekuće godine.


Nakon što je 15. lipnja istekao rok za prijavu knjiga na natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića, o ovogodišnjim laureatima će odlučiti Povjerenstvo za dodjelu Povelje i Nagrade u sastavu: dr. sc. Goran Rem, dr.sc. Vlasta Markasović i književnik Adam Rajzl.


U tijeku je i tiskanje 22. Zbornika Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, koji će također biti predstavljen u novom terminu, kada se steknu uvjeti. Središnja tema ovogodišnjeg Zbornika je izbor kritika i studija novog i mlađeg naraštaja hrvatskih književnih kritičara u Vojvodini.



 

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page