• Ana Savković

Počeo projekt Poezija u gradu 2020. u spomen Augustu ŠenoiU četvrtak, 22. listopada, točno sedam mjeseci od zagrebačkog potresa, počeo je projekt "Poezija u gradu". U spomen Augustu Šenoi građani će na deset osvijetljenih citylight površina u gradu moći čitati neke od njegovih najljepših pjesama: Zagrebu, Tri riječi, Budi svoj, Sunce i zvijezde i Srce pjesnikovo.


Građani će pjesme moći čitati na plakatima u Draškovićevoj ulici, Vlaškoj ulici, na Trgu kralja Tomislava- Glavni kolodvor, na Mažuranićevom trgu, Rooseveltovom trgu, kod Avenue Malla te na Savskoj cesti, sve do 5. studenoga 2020.

August Šenoa umro je u 43. godini života od posljedica upale pluća od koje je obolio kada je uz predan i intenzivan književni rad i kao požrtvovni gradski vijećnik po hladnoći skrbio za unesrećene u velikom zagrebačkom potresu 1880. godine. Zbog njegove veličine i udjela kojeg je imao u hrvatskoj književnosti, razdoblje u kojemu je aktivno djelovao naziva se Šenoino doba.

Projekt Poezija u gradu iznikao je iz projekta Poezija to go koji je već pet godina aktivno prisutan u javnosti. Autorica oba projekta je književnica Sonja Zubović.

Autorica vizualnih rješenja na plakatima je dizajnerica Tena Pezdevšek.

Izvor: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=100568


#poezijaugradu #AugustŠenoa

5 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.