• Ana Savković

Radionica Revolucija riječi u sklopu događanja Martinska, Martinikrok: 21.11.2020.


U sklopu manifestacije "Martinska, Martinik", Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika, organizator događanja, raspisuje poziv na sudjelovanje u radionici pisanja aktivističke poezije.


Cjelodnevna radionica pod nazivom „Revolucija riječi“ sastojat će se od teorijskog i praktičnog dijela, a uključivat će razgovor, raspravu i vježbe pisanja koje će se održati u gradu Šibeniku te na poluotoku Martinska. Teorijski dio obuhvaća razgovor o glavnim socio-ekonomskim problemima u gradu Šibeniku te mogućnostima njihove poetske interpretacije, stoga se pozivaju prvenstveno osobe s područja Šibensko-kninske županije s interesom za spomenute teme, premda je radionica otvorena i za sudionike iz drugih županija koji će se na njoj moći upoznati s ovom vrstom poezije. Praktični dio obuhvaća pisanje poezije te posjet poluotoku Martinska nasuprot Šibenika.

Osnovne informacije:

• Radionica je cjelodnevna i započinje u jutarnjim satima.

• Besplatna je, zatvorenog tipa, a broj polaznika je ograničen.

• Organizator osigurava okrjepu, sve materijale za radionicu i prijevoz od Šibenika do Martinske i natrag.

• Za prijavu je potrebno poslati motivacijsko pismo ne dulje od 1 stranice na e-mail fotopoetika@gmail.com.

• Radionicu vode novinarka i aktivistica Snježana Klarić te Maja Klarić, šibenska pjesnikinja i prevoditeljica koja je nekoliko godina organizirala i vodila Festival aktivističke poezije "Art Attack" u Zagrebu i Splitu.

• Uredništvo Fotopoetike odabrat će 7 polaznika radionice te ih izvijestiti o sudjelovanju najkasnije do ponedjeljka, 23. studenog.

• Radovi će biti predstavljeni po završetku radionice u lokalnim medijima te na društvenim mrežama.

Više: https://www.culturenet.hr/default.aspx?id=101033


#radionica #Revolucijariječi #MartinskaMartinik

0 views

ZVONA i NARI - Library & Literary Retreat - Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Croatia - + 385 99 232 7926 - zvonainari@gmail.com - (c) 2011.-2020.