top of page
  • Ana Savković

10. Festival Miroslav Krleža
01.07.2021. - 07.07.2021.


10. Festival Miroslav Krleža održati će se u atriju Leksikografskoga zavoda Miroslav Krleža a bit će otvoren praizvedbom predstave "Djetinjstvo u Agramu".


Na festivalu će 5. srpnja gostovati Hrvatsko narodno kazalište (HNK) iz Šibenika predstavom “Leda”. Dan kasnije studenti Akademije dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, pod mentorstvom Dore Ruždjak Podolski, izvest će predstavu "U agoniji".


U festivalskom programu je i monodrama "Krležina Saloma" 3. srpnja, a za 4. srpnja priređeno je "Putovanje Krležinim zagrebačkim adresama".


U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 2. srpnja u podne moći će se razgledati Krležini originalni rukopisi u sklopu programa "Iz Autorova pera - rukopisna građa Miroslava Krleže".


U programu "Krleža na Mađarskom" 4. srpnja u Leksikografskom zavodu Miroslava Krleže, između ostalih, gostovat će akademik Otto Tolnai, mađarski pjesnik, pisac i esejist, a u Nacionalnom muzeju moderne umjetnosti bit će pak 5. srpnja otvorena izložba "Dijalozi - Petar Dobrović / Miroslav Krleža". 

Recent Posts

See All

Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page