top of page
  • ZiN Daily

11. međunarodni susret Šumskih pjesnikaPonor Butori, 05.08.2022., 20:30h


11. međunarodni susret Šumskih pjesnika održat će se u Butorima pored Grožnjana, u petak, 5. kolovoza, s početkom u 20:30h. Manifestacija koju organiziraju Maja Klarić iz Šibenika i Goran Blažević iz Umaga već 11 godina mjesto je okupljanja zaljubljenika u poeziju i prirodu.


Od domaćih pjesnika, iz Pule stiže Daniel Radočaj, a iz Pazina Jana Prević Finderle. Gošća iz Srbije je Jelena Paligorić, a iz Slovenije Aljoša Pužar. U Kući za pisce u Pazinu u kolovozu će boraviti mostarski pisac Mirko Božić, koji će te večeri posjetiti Butore i čitati svoju poeziju. Italija ima dvije predstavnice – pjesnikinje Isabellu Serru i Cristinu Micelli. Redoviti gost Šumskih pjesnika je mađarski pjesnik Tibor Weiner Sennyey koji je po uzoru na šumsku knjižnicu u Butorima postavio sličnu kućicu za besplatnu razmjenu knjiga u svom gradu nedaleko od Budimpešte. Nakon čitanja poezije slijedi glazbeni program u kojem će ove godine nastupiti kantautor Ivan Škrabe.


Svake godine organizatori u Butore postave i tri kamene ploče s uklesanim pjesmama autora koji su prijašnjih godina gostovali na manifestaciji, rad umjetnika iz Buja, Darka Brajkovića. Manifestacija se održava uz kontinuiranu financijsku i logističku podršku Općine Grožnjan.


 


Comments


ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page