top of page
  • Nada Vukašinović

Snaga: Nada Vukašinović


Pjesma Snaga Nade Vukašinović u konkurenciji je za ZiN nagrade.

Nada Vukašinović u svojoj biografiji ističe: "Rođena je u Osijeku, a uz Zagreb je vezano njezino školovanje, obiteljski i profesionalni život. Završila je pedagogiju, komparativnu književnost te bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu. Piše kratke i putopisne priče te poeziju. Objavljivala je priče u časopisima, „Marulić“, „Zarez“, „Ulične svjetiljke“, na internetskim portalima, a članke iz područja pedagogije u „Napretku“ i „Školskim novinama“. Sudjeluje na različitim natječajima. Suautor je zavičajne knjige „Putujemo po Sesvetskom prigorju.“ Pišem kratke priče, putopisne priče i priče bliske poeziji u prozi. Nagrađena sam na anonimnom natječaju Matice Na natječaju Metafora za 2015. pohvaljena za putopisnu priču "Vinkovci", na natječaju časopisa Kaj, za putopis "Sovu nisam našla", na natječaju Književni krug Karlovac za priču "Djeca dolaze" U Zborniku „Susret riječi – Bedekovčina, 2016.“ objavljena mi je pjesma Mjesečari. Pohvalnica Hrvatskog sabora kulture za putopisnu priču Izgubljena rijeka, i priznanje za poeziju, pjesma Tjesnac Nagrađena sam na anonimnom natječaju Matice Na natječaju Metafora za 2015. pohvaljena za putopisnu priču "Vinkovci", na natječaju časopisa Kaj, za putopis "Sovu nisam našla", na natječaju Književni krug Karlovac za priču "Djeca dolaze" U Zborniku „Susret riječi – Bedekovčina, 2016.“ objavljena mi je pjesma Mjesečari. Pohvalnica Hrvatskog sabora kulture za putopisnu priču Izgubljena rijeka, i priznanje za poeziju, pjesma Tjesnac."

Nada o svojoj poetici: "Zanimaju me odnosi među ljudima, posebno kada ih različite životne okolnosti učine nemoćnima i obespravljenima. Fokus je obično na jednom događaju. Volim neočekivane rasplete, susrete, neobične sudbine. Istražujem svoje i tuđe emocije, snove i intuiciju. Istražujem mirise i okuse djetinjstva, a često se krećem i nepoznatim putevima. U središtu mog pripovjedačkog interesa je žena, njezina emocionalnost, posebnost, drugost u gledanju i prihvaćanju svijeta. Ono što činu okosnicu moje priče jest stanovito svjedočenje, iznošenje vlastitih nedoumica, strahova, snova koje čitatelja čini prisutnim, gotovo pouzdanim svjedokom."

 

Snaga

Razgrćem modru svilu, šuška i hladi, usporavam disanje, razgrćem modru svilu, usporavam zaveslaje, plutam, zatvaram oči, niz modru svilu prema pučini lagano klizi jedno srebrno krilo i šapat - mogu, još uvijek mogu

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page