top of page
  • ZiN Daily

Mr. Joe & Juhas Brothers in Ližnjan


Jučer, u srijedu 8. studenog 2017. ližnjanske su osnovce, učenike od prvog do četvrtog razreda OŠ dr. Mate Demarina PO Ližnjan, posjetila braća Vjeran i Vibor Juhas, autori stripa, grafički dizajneri, crtači, glazbenici i multimedijalni umjetnici. U sklopu Mjeseca knjige Vjeran i Vibor uveli su ližnjanske školarce u osnove stripa kao umjetnosti. Djeca su tako iz prve ruke dobila informaciju o prvacima svjetskog i hrvatskog stripa kroz povijest pa sve do recentne stripovske produkcije koju su mogli vidjeti i opipati u vlastitim rukama kroz primjerke strip-romana i ostalih strip-knjiga.

Braća Juhas predstavili su i svoj prvi autorski strip Mr. Joe, koji je nastao po motivima Velog Jože Vladimira Nazora, a pobrinuli su se i da sve ne ostane samo na (lijepim) riječima te su za ližnjanske malice i malce organizirali jednu malu strip radionicu.

Braća Juhas zamašnjaci su Udruge Mrkli Mrak putem koje promoviraju svoj rad u svim područjima umjetnosti kojima se bave.

O radu Vibora Juhasa možete nešto više saznati i na njegovoj autorskoj stranici.

Obojica su aktivna u Hrvatskom udruženju interdisciplinarnih umjetnika koji su osnovali te u sklopu čijeg prostora djeluje i Strip čitaonica Mrkli Mrak, pr(a)vo mjesto za strip u Puli.

Gostovanje Vjerana i Vibora Juhasa u Ližnjanu organizirala je Udruga ZVONA i NARI u sklopu svojih redovitih aktivnosti predstavljanja domaćih književnih autora ližnjanskoj publici. Ovom se prilikom na suradnji zahvaljujemo učiteljicama i učenicima ližnjanske škole, kao i braći Juhas!

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page