top of page
  • ZiN Daily

Večer stihova, boja i glazbe


U srijedu u 17 sati u prostorijama knjižnice ZVONA i NARI u Ližnjanu održala se jedna sasvim posebna i prekrasna književna večer. Naime, družili smo se s polaznicima literarne radionice članova Udruge cerebralne paralize Istarske županije te njihovim voditeljicama Natašom Buršić Krajcar i Gordanom Hosni Hrvatin. Polaznici radionice čitali su svoje radove na temu mora i Ližnjana. Njihov je ovogodišnji rad poduprla Općina Ližnjan te su pjesme na temu našeg sela zahvala članova udruge ovoj humanoj gesti općine. Druženje je otvorio radostan zvuk roženica koje su svirali djeca-svirci, učenici Zdenka Glavaša pri ližnjanskom KUD-u "Kuje": Denis Bikić i Ljubomir Grgorinić Rađen.

Polaznici radionice, među kojima je i Ližnjanka Valentina Fioretnin, prenijeli su nam motiviku mora, maslina, crvene zemlje, a podršku su im pružili i ližnjanski pjesnici koji su u znak dobrodošlice mladim kolegama također govorili svoje stihove. Mogli smo tako uživati u veršima Josipa Pipa Škifića, Ane Marije Pavlović, Ane Mokorić, Davora Dužmana te gostiju iz Medulina: Marije Peruško i Vladimira Gagliardija.

Večer se zatim nastavila predstavljanjem izložbe iluminacija (ukrašenih početnih slova teksta) člana Udruge, svestranog mladog umjetnika, Vedrana Rakića Zmaja. Upravo je on grafički oblikovao nedavno predstavljenu zbirku narodnih brojalica i uspavanki "Cun, cun, na konju" urednice Nataše Buršić Krajcar koja se jučer mogla nabaviti, a sav prihod od knjige namijenjen je potrebama Udruge cerebralne paralize Istarske županije.

Nakon što se prisutnima u znak podrške obratio načelnik Općine Ližnjan, Marko Ravnić, na kraju je nastupila Leonarda Budija koja je svojim virtuoznim pjevanjem oduševila sve prisutne.

Ova je večer nastavak uspješne suradnje između Udruge cerebralne paralize Istarske županije i ZVONA i NARA budući da su u listopadu prošle godine članovi naše udruge posjetili literarnu sekciju Udruge cerebralne paralize IŽ u Rojcu kada je održana radionica na temu ližnjanske povijesti i kulture te su nastali i prvi radovi koje smo u srijedu na opću radost prisutnih imati prilike čuti.

Baš smo uživali! Bravo svima! Zahvala ide i Pepici Bikić za super kremšnite koje su nestale u trenu.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page