top of page
  • ZiN Daily

PAŽNJA: Pjesnik u razredu!


Prošlog petka (20. travnja 2018.) Ryan Van Winkle, travanjski gost književnog svratišta ZVONA i NARI "zaglavio" je u pulskoj Osnovnoj školi Centar, zahvaljujući gostoprimstvu profesorica Ljubice Redžović i Nicoline Catela-Bošnjak. Zajedno s tridesetak vrlo motiviranih učenika petih, šestih, sedmih i osmih razreda, Ryan je održao dinamičnu i efektnu pjesničku radionicu u kojoj nije bilo ni jezičnih, ni poetskih barijera.

Autor nekoliko zbirki poezije, promotor književnosti i umjetnosti, prevođen i na hrvatski, Ryan je čest gost škola, no ipak su ga zatekle otvorenost i radoznalost pulskih osnovaca.

Ryan je Amerikanac s nestalnom adresom u Edinburghu, koji mu je baza za putovanja po ostatku Kugle. U Ližnjan je svratio između posjete Rumunjskoj i planiranog svibanjskog boravka u Pakistanu gdje pod okriljem škotske udruge Highlight Arts organizira umjetničke programe za podizanje svijesti o utjecaju smrtne kazne na slobodu društva.

Više o Ryanu i njegovom radu možete pronaći na http://www.ryanvanwinkle.com/.

 

Recent Posts

See All

ZiN Daily is published by ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

Vrčevan 32, 52204 Ližnjan, Istria, Croatia

OIB 73342230946

ISSN 2459-9379

 

Copyright © 2017-2021, ZVONA i NARI, Cultural Production Cooperative

The rights to all content presented at www.zvonainari.hr belong to its respective authors.

Any further reproduction or dissemination of this content is prohibited without a written consent from its authors. 
All Rights Reserved.

The image of Quasimodo is by French artist Louis Steinheil, which appeared in  the 1844 edition of Victor Hugo's "Notre-Dame de Paris" published by Perrotin of Paris.

ZVONA i NARI

are supported by:

bottom of page